Wie ben ik?

Hoihoi!

Mijn naam is Veerle Moonen. Ik ben geboren op 27 juni 1999 in Maastricht en woon sinds kort samen met mijn vriend in Heerlen. Hiervoor heb ik altijd in het gezellige dorpje Hulsberg gewoond. Ik ben gek op een heleboel kleuren (vooral geel), mijn dwergpapegaaitje Pika (ook geel), muziek maken bij de fanfare van Hulsberg, Harry Potterfilms en gezelligheid met mijn favoriete mensen. 

September 2011 – Juli 2017

Stella Maris College, Meerssen – HAVO – profiel e&m

September 2015 – Mei 2016

ABK Vrije Akademie ZOM Kerkrade – Vooropleiding Kunstacademie

Augustus 2014 – September 2016 

Horecawerk – Afwas en bediening

Maart 2017 – September 2022

Albert Heijn – Kassa- en servicebaliemedewerker

September 2017 – Augustus 2021

Al van kleins af aan wilde ik ‘iets met tekenen’ doen als beroep en die droom heb ik nu waargemaakt. In augustus 2021 ben ik met een 7,8 voor mijn eindproject afgestudeerd van de studie Visuele Communicatie, profiel illustratie bij MAMDT – Zuyd Hogeschool in Maastricht. Ik ben enorm gemotiveerd om aan de slag te gaan.

Ik heb altijd het liefst analoog gewerkt. Ook hou ik heel erg van abstracte kunst, oude Japanse kunst en maak graag analoge illustraties met abstracte elementen. 

Ik heb een grote passie voor kleur en dat laat ik graag zien. Ik word enthousiast van de werking en betekenis daarvan en het effect wat materiaal kan hebben als je ermee gaat spelen. Mijn inspiratie haal ik uit organische vormen en ‘lekker prutsen’ (zo noem ik dat dan). Ik wil daarmee een eigen wereld creëren en mensen daarin meeslepen. Of ze het nu willen of niet.  

Tijdens mijn stageperiode bij Ivan & Ilia Illustraties werd ik geïnspireerd om meer digitaal te gaan werken. Mijn voorkeur voor analoog is in die periode heel erg verschoven naar een middenweg tussen digitaal en analoog of misschien zelfs helemaal digitaal. Dat had ik van tevoren nooit verwacht. Het is fijn om veel mogelijkheden te hebben om tot een pakkend beeld te komen. Ik ga immers voor kwaliteit en ben nooit uitgeleerd!

September 2022 – heden

Aevitae Zorgverzekeringen – Service Desk Medewerker

En dit is dan Pika!